Wyświetl Pojedyńczy Post
  #122 (kotwica)  
Stary 30-07-2009, 22:10
Ahetka23's Avatar
Ahetka23 Ahetka23 is offline
Znany na Dieta.pl

Miasto: Łódź
Ahetka23 już niedługo będzie sławny
Send a message via Skype™ to Ahetka23
Domyślnie Odp: Nasze życie - Nasza Dieta ONZ i TURBO

Cytat:
Napisał Rose3000 Zobacz post
Dziewczyny kochane. Ten watek, jak napisała Koncia to taki e-learning.
Dlatego mam prośbę. Jeśli znacie jakieś dobre sposoby na zaparcia, bardzo chętnie je wypróbuję....Jak przechodzę na dietę lub wyjeżdżam z domu, to mnie to dopada.
Dopadło i teraz.
Przed druga turą ONZ chciałabym tak dostosować jadłospis, by ten problem wykluczyć. Czy jest to możliwe?
Polecam 3 lyzki dziennie otrab: 2 lyzki otrab owsianych (nie platkow owsianych, bo to duza roznica) i 1 lyzke pszennych. lub po prostu 3 lyzki owsianych.

Mozna robic z nich placuszki, paluszki-otrebuski, grahamki - z jajkiem i lyzka homo, upiec chlebek po zmieleniu otrab na make, mozna wszamac same z jogurtem, kefirem, serkiem, a z rozbitym jajkiej zrobic kluszeczki na mleku. Jest mnostwo pomyslow, nawet na panierke do kotletow, czy do jajecznych kotletow sie nadaja.

Przepisy na stronach Protalek.

Mozna tez stosowac siemie lniane, mnie ostatnio pomoglo, ufff...

Mozna stosowac ziolka, kropelki ziolowe Herbapolu na odchudzanie, lub zwykle ziola uzywane w kuchni: ziola prowansalskie itp. itd.
Zalezy co, kto lubi. Ja nie lubie np. herbatek ziolowych przeczyszczajacych... dzialaja na mnie zbyt gwaltownie...

jesli jestes na ONZ, to z rana salatka owocow z surowych owocow powinna wystarczyc, mnie na poczatku diety turbo przeczyszczalo ladnie.

EDIT: I tak, jak Lady pisala, 2-3 l napojow dziennie. Ale to chyba jak w kazdej diecie.
Ketoza pisala tez o robieniu brzuszkow, albo ktos inny na jej watku - przepraszam za pomylke. Ale podobno brzuszki pobudzaja prace leniwych jelit.

pomaga tez parafina plynna do kupienia w aptece ok. 2 zl za 100-200 ml, jedna mala lyzeczka od herbaty powinna pomoc

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Ahetka23 : 06-08-2009 o 22:04
Odpowiedź z Cytowaniem